Sheffield : Citybooks

logo
Bron

In Sheffield is citybooks te gast bij de afdeling Germanic Studies/SOMLAL van de University of Sheffield. Universitair hoofddocent Henriëtte Louwerse treedt op als gastvrouw en ontvangt in 2010 en 2011 vijf auteurs, een fotograaf en een videast om samen een uniek stadsportret van de stalen stad te maken.

Eind 2010 beet Joost Zwagerman het spits af. In zijn citybook speelt Otto Vallei, bekend van Zwagermans roman Chaos en Rumoer, de hoofdrol. Hij treft in Sheffield de energieke docente Elleke Bestevaer aan die zijn hoofd op hol doet slaan. De Vlaamse duizendpoot Rebecca Lenaerts verbleef in het voorjaar van 2011 in Sheffield. Zij neemt u mee naar het schilderachtige verleden van Sheffield maar schetst ook de gevolgen van een allesverwoestende ramp. De Hongaars-Engelse dichteres Ágnes Lehóczky onderneemt een talige reis door Sheffield terwijl dichteres Helen Mort een nachtelijke droomtocht beschrijft. Abdelkader Benali reist in het najaar van 2011 af naar Sheffield.

Fotograaf David Bocking toont ons het alledaagse doch verrassende leven in een groen, sneeuwwit, warm, ijskoud, eenzaam, gezellig − kortom − veelzijdig Sheffield. Dominic Green tenslotte staat garant voor de City One Minutes.

citybooks is een voornamelijk literair residentieproject voor auteurs, fotografen en videasten. Zij maken in opdracht van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren unieke stadsportretten die je altijd en overal gratis kunt lezen, beluisteren, bekijken, downloaden. De citybooks worden je aangeboden als tekst, e-book en podcast, en vormen op termijn een uitgebreid netwerk van ‘Verenigde Steden van Europa’. Reis zonder je te verplaatsen!

Ontdek ook

Bekijk alle

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan