Autismeplus : Autisme en sensorische prikkelverwerking

Autismeplus heeft sASSkia & midASS - een inleefparcours rond autisme ontwikkeld. Binnen het kader van ASS is sensorische prikkelverwerking een actueel thema waarover op dit moment op verschillende niveaus menig dialoog gevoerd wordt. Op het inleefparcours sASSkia & midASS beleeft men met al zijn zintuigen hoe moeilijk het kan zijn in deze overprikkelende wereld te leven.

Daarnaast ervaart men de kwetsbaarheden en uitdagingen van kinderen en jongeren met ASS. Ook hun sterktes en bijzondere kwaliteiten worden in de aandacht geplaatst.

Het is in het werken met mensen met autisme vaak een uitdaging te weten welke nu net de gepaste zorg of aanpak is. Vragen als ‘Hoe kan er preventief rond overprikkeling gewerkt worden? Welk materiaal kan er aangereikt worden bij hyper- en hypogevoeligheid? Hoe zit het met het feit dat sASSkia alleen maar uit háár beker wil drinken? Wil of kan midASS geen boterhammen met kaas eten?’ komen aan bod op het inleefparcours.

sASSkia & midASS informeert, sensibiliseert, reikt handvaten aan en beschikt over een uitgebreid aanbod concreet materiaal betreffende het omgaan met mensen met autisme en in het bijzonder met betrekking tot hun sensorische prikkelverwerking. sASSkia & midASS richt zich naar iedereen die met en voor kinderen en jongeren met ASS leeft en werkt.

Autismeplus werkt met uitleenformules en vormingspakketten op maat.

Reinhilde Vanderlinden
Directie, Pedagogisch begeleider, …

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
Psychologie en pedagogie
lerarenopleiding
Info
Website
Gepubliceerd: 24-09-2011
Onderwijsbehoefte
Autisme
Categorie
Bedrijfssite (commercieel educ. aanbod)
Trefwoorden
ASSautismeAutisme Spectrum StoornisAutismeplusbelevingsparcourshyper- en hypogevoeligheidinleefparcoursoverprikkelingsASSkia & midASSsensorische gevoeligheidsensorische prikkelverwerkingzintuigenleerzorg

Ontdek ook