Climate Challenge

Climatechallenge is een educatieve site over het klimaat. Je vindt er beeldmateriaal en informatie over klimaatwetenschap, gevolgen voor mens en natuur en alternatieven voor de toekomst. Er zijn ook uitgewerkte lessen voor BSO, TSO, KSO en ASO. Aan het woord zijn leerlingen techniek, mensen uit het Zuiden, jonge klimaatonderzoekers, NGO’s, duurzame bedrijven, experts, politici en voor wie het wat luchtiger wil is er een groene Sint en Piet.
Dit promotiefilmpje geeft een kort sfeerbeeld:
Wil je specifiek werken rond klimaat en Noord/Zuid dan zijn er volgende lessen:

  • Gevolgen voor mensen in het Zuiden: film met getuigenissen en groepsopdracht.
  • Goed bezig? Een positief verhaal van jongeren, leerkrachten, bedrijven, politici en onderzoekers die begrepen hebben dat iets doen voor het klimaat een noodzakelijke en boeiende uitdaging is. Film met groepsopdracht.
  • Klimaatrechtvaardigheid: ontwikkelingslanden hebben financiële ondersteuning nodig om zich te beschermen en om te kunnen investeren in klimaatvriendelijke technologieën. Dit is geen ontwikkelingshulp, dit gaat over betalen van kosten die we gemaakt hebben. De internationale gemeenschap moet hier dringend haar verantwoordelijkheid nemen! Film met stellingenspel.
  • En ik? We maken voortdurend keuzes: zo kan je ook kiezen voor minder vlees, minder het vliegtuig en meedoen aan klimaatacties via sociale media. Komische film met stellingenspel.
Studio Globo
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan