NokNok: Tips tegen mentale dips


NokNok is een site voor tieners die zich goed of beter in hun vel willen voelen. Jongeren kunnen er op een interactieve manier hun mentaal welbevinden en veerkracht versterken aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde informatie, opdrachten en tips. 

Om tieners hierin te begeleiden en persoonlijk advies te geven, is er de veerkrachttest: na het invullen van die test krijgen jongeren feedback, tips en oefeningen waar ze meteen mee aan de slag kunnen om meer zelfvertrouwen te krijgen, positiever in het leven te staan of gezonder te ontspannen. 

Het platform gebruikt spelelementen om jongeren te motiveren en sterker te maken. Zo kunnen ze hun creatiefste zelf bovenhalen in hun eigen NokNok-kamer. Hoe meer vooruitgang ze boeken, hoe meer mogelijkheden er verschijnen!

Jongeren kunnen ook op het platform ook vrienden uitnodigen - ook als NokNok-figuurtjes  In het  NokNok-flatgebouw krijgen de kamers van die uitgenodigde vrienden een plekje. Tot slot is er elke maand ook een uitdaging op NokNok: Voor zo’n uitdaging moeten alle NokNok-ers de handen in elkaar slaan. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook