Onze Taal op internet

Het Genootschap Onze Taal is een vereniging voor taalliefhebbers. Het Genootschap Onze Taal heeft bovendien een Taaladviesdienst, die vragen over de Nederlandse taal beantwoordt en geeft verder door middel van congressen, boeken en een website voorlichting over het Nederlands.

De uitgave van het maandblad Onze Taal is de belangrijkste activiteit van het genootschap. Het blad bevat artikelen over goed of fout taalgebruik, leesbaar schrijven, spreken en presenteren, taal en computer, argumentatie, woordenboeken, nieuwe woorden, de herkomst van woorden, spelling, jongerentaal, enz.

Onze Taal geeft zijn lezers op een taalkundig verantwoorde en prettig leesbare manier informatie over dit soort onderwerpen. Maar het is ook een blad dat zijn lezers ruimschoots aan het woord laat komen. Er is onder meer veel ruimte voor reacties van lezers op de verschenen artikelen, voor het onder de aandacht brengen van vermakelijke - of ergerniswekkende - taalverschijnselen en voor oproepen waarmee lezers informatie over woorden of uitdrukkingen willen achterhalen.

Een andere activiteit van het Genootschap Onze Taal is de Taaladviesdienst. De Taaladviesdienst ontvangt tientallen keren per dag telefonische en schriftelijke verzoeken om taaladvies van bedrijven, instellingen en particulieren. Ook voor de correctie van teksten kunt u een beroep doen op deze dienst.

Taalpost is een gratis elektronische nieuwsbrief over taal, die wordt uitgebracht door het Genootschap Onze Taal in samenwerking met Van Dale Lexicografie. Taalpost verschijnt drie maal per week.

Dirk Rommens
Leerkracht, ICT-coördinator

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
NederlandsOKAN - NT2
volwassenenonderwijs
Info
Website
Gepubliceerd: 23-03-2009
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...) Informatieve site
Trefwoorden
Onze Taalonzetaalspellingspellingregelstaaladviestaaladviezentalenveilig online