Tijdvoorinterculturaliteit : Lesmateriaal

Tijdvoorinterculturaliteit is een website van en door studenten culturele agogiek, gecreëerd in opdracht voor het vak leertechnologieën aan de VUB.
De complexiteit van de relatie met de ander en zichzelf aan de leerling bijbrengen, de wijze van interactie  met de anderen en het eigen waardensysteem aanpakken,  bijdragen tot een cohesie in een bepaalde groep, een wederzijds vertrouwen creëren en het (h)erkennen van diversiteit zijn maar enkele dingen die wij belangrijk achten.

Een interculturele praktijk moet verschillen herkennen en een meerwaarde geven zonder te focussen op deze verschillen, want dit brengt namelijk het risico de gelijkenissen in de schaduw te zetten.

Zo is het de bedoeling van deze website om zowel de leerkracht, als de leerling leermateriaal aan te bieden rond interculturaliteit. We hopen op deze manier bij te dragen tot het bewustzijn van de eigen culturele oorsprong en het ontwikkelen van gemeenschappelijke projecten die helpen om de verschillen in culturen te overstijgen.

Kenneth Verhoeven
Student (niet lerarenopleiding)

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Media en communicatie - Sociale vaardighedenPAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Website
Bijgewerkt: 08-05-2012
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
diversiteiteducatiefforuminterculturaliteitintercultureelkruiswoordraadsellesmateriaalmulticulturaliteitmulticultureelquizrollenspeltijdvoorinterculturaliteitwoordenschat