Spelspiek : Je persoonlijke spellinghulp

Spelspiek is een site waar je spellingvragen aan kunt stellen. Dat kan door het woord in te typen waar je de juiste spelling van wilt weten. Maar ook je vraag in een volledige zin omschrijven is mogelijk: "Hoe spel je onmiddelijk?" Ook dan geeft Spelspiek het juiste antwoord (onmiddellijk). Je kunt het woord ook schrijven zoals je het uitspreekt. Vraag Spelspiek om de spelling van bjoetiekees, en je krijgt beautycase als antwoord. 
Woorden die Spelspiek niet herkent worden automatisch doorgestuurd naar een spellingdeskundige van het INL. Je krijgt dan op een later tijdstip het antwoord op je spellingvraag gemaild. Deze  informatie voegt men toe aan het woordenboek dat Spelspiek gebruikt. Zo wordt  Spelspiek steeds verbeterd.

Spelspiek volgt de officiële  spellingregels van 2005. Die regels zijn terug te vinden op de website van de Nederlandse Taalunie (http://taalunieversum.org/spelling ). De woordenlijsten die Spelspiek gebruikt worden onderhouden door het INL: de makers van de inhoud van het Groene Boekje.

Peter Neirynck
ICT-coördinator, Systeembeheerder

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Website
Bijgewerkt: 08-12-2011
Onderwijsbehoefte
Leerstoornissen
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...) Informatieve site
Trefwoorden
correct schrijvendicteegroene boekjeschrijvenspellingspellingbeeldspellinghulpspellingregelspellingsbeeldspellingsregelspelspiekleerzorgtalen