Wijs! aan 't werk : Van onderwijs naar arbeidsmarkt

Met het project Wijs! aan ’t werk wil Het Beroepenhuis iets doen aan de gebrekkige kennis over de overgang van onderwijs naar de arbeidsmarkt. Het Beroepenhuis wil op de Gentse scholen de aandacht stimuleren voor arbeidsmarkteducatie.

Om dat te realiseren werken ze via twee sporen: enerzijds komt er een ‘goestingspakket’, waarmee leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs en hun leerkrachten tijdens een drietal lesuren op een prikkelende manier worden warm gemaakt voor het thema.  Anderzijds wil Het Beroepenhuis via www.wijsaantwerk.be een zeer toegankelijk platform voor leerkrachten creëren met een overzicht van relevante instrumenten en goede praktijkvoorbeelden. Met behulp van een zoekmachine vind je zowel brochures, films, lespakketten, sprekers, instrumenten als websites die te maken hebben met arbeidsmarkteducatie.

Een apart luik laat ook leerlingen toe om te surfen naar digitale tools die hen helpen hun weg te vinden op de complexe arbeidsmarkt.

Bart Vandenbussche
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Info
Website
Bijgewerkt: 27-02-2012
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...) Verzameling weblinks Zoekmachine
Trefwoorden
afstuderenarbeidsmarktberoepBeroepenhuishorizonverruimingjobloonloopbaanbegeleidingonderwijsloopbaanbegeleidingprojectsensibiliserensolliciterenstad.gentstudentenjobstudentenwerkvakbondwerkenwijs-aan-t-werkWijs! aan 't werkwijsaantwerkzelfconceptverheldering

Ontdek ook