Bridging Apps : Geavanceerd zoeken in honderden apps

Foto Toegevoegd door Daan Saelens op 28.06.2012
Website

Bridging Apps is een community van leerkrachten, ouders, therapeuten en artsen die online informatie delen over het gebruik van mobile devices en apps voor personen met een handicap. Op de website is veel informatie te vinden over de inzet van de iPad en Android tablet voor kinderen met een beperking. 

Bridging Apps onderscheid zich van andere websites vanwege de diepgaande integratie van de Android Market en de Appstore die je zelfs lokaal per land kunt instellen. Door de standaard Amerikaanse lokale setting te veranderen in de Belgische krijg je alleen de apps zichtbaar die in ons land verkrijgbaar zijn.

Naast het gebruik van zoekwoorden kun je ook filteren op uitgebreide cirteria zoals motorische vaardigheden, leerdoelen, cognitieve leeftijd, technische zaken etc.

In de zoekresultaten wordt per criterium aangegeven in welke mate er aan voldaan wordt. Dit is vooral handig als je op meerdere criteria zoekt. Een app wordt heel volledig weergegeven en bestaat uit een combinatie van de informatie uit de Appstore/Market en door specialisten aangegeven criteria. Veel Apps bevatten daarnaast een uitgebreidere review en in sommige gevallen gebruikersfilmpjes.

Profiel

Het loont de moeite om een gratis gebruikersprofiel aan te maken zodat je zoekresultaten en lokale settings kunt bewaren. Door lid te zijn van de website kun je ook deelnemen aan de actieve communities en apps inbrengen in de zoekmachine.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
BuLO
BuSO
Lerarenopleiding
Niet vakgebondenICT
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Forum - Community - Mailinglist - Chat
Verzameling weblinks
Site met software
Trefwoorden
androidappsbeperkingbridging Appsinsignioipadiphoneportaalsitezoekfilterleerzorg