Trantz, there is no planet B

De website Trantz van Djapo wil leerlingen informeren en inspireren rond duurzame ontwikkeling en transitie. ‘There is no planet B’, we zullen dus iets aan onze levenswijze en manier van consumeren moeten veranderen!

Een inspirerende website met informatie over:
- De grote uitdagingen voor onze samenleving: (1) klimaatveranderingen, (2) einde van fossiele brandstoffen, (3) economisch systeem in crisis en (4) consumeren. Telkens een korte maar duidelijke tekst aangevuld met beeldmateriaal. (http://www.trantz.be/informatie/index.html)

- Transitie en de veranderingen die nodig zijn om naar een duurzame manier van samenleven te evolueren. Dit adhv tekst en beelden rond zes kenmerken van transitie: (1) mensen, (2) samen, (3) duurzaam, (4) creativiteit, (5) lokaal en (6) energie. (http://www.trantz.be/readytochange/index.html)

- Meer info over wat transitie kan betekenen in de verschillende studiegebieden. Verandering is er nodig, ook in jou studiegebied! De voorbeelden tonen echter dat het minder moeilijk is dan het op het eerste zicht lijkt. (http://www.trantz.be/studiegebieden/index.html)

- spelletjes en meer informatie over creativiteit. (http://www.trantz.be/playtime/index.html)

- Zeer veel links naar filmpjes, websites en organisaties (http://www.trantz.be/listenshopwatch/index.html)

Djapo
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Media en communicatie - Sociale vaardighedenAardrijkskundeBiologieLand- en tuinbouwPAV - MAVO - GASV - ASPVNatuurwetenschappen
Info
Website
Gepubliceerd: 15-08-2012
Categorie
Informatieve site Non-profit (museum organisatie ...) Verzameling weblinks
Trefwoorden
actualiteitconsumerencreativiteitDjapoduurzaamheidecologieeconomische crisisedoeducatie duurzame ontwikkelingeinde fossiele brandstoffeninnoverenklimaatklimaatveranderingmilieumilieueducatieomgeving en duurzame ontwikkelingopvoeden tot burgerzinprojectrecyclageschool in de kijkersocio-relationele ontwikkelingtoekomsttransitieTrantz

Ontdek ook