USolv-IT: Interactief oefenplatform

USolv-IT is een interactief oefenplatform met meer dan 10 000 oefeningen. Iedere oefening is voorzien van een uitgeschreven oplossing en biedt zo feedback aan de leerlingen. De database van USolv-IT bevat voornamelijk wiskundevragen (ongeveer 8000), maar ook fysica- en economievragen zijn in het platform opgenomen. Het oefeningenaanbod kent verschillende bronnen: de Kangoeroewedstrijd, de Vlaamse Wiskunde Olympiade, hogescholen en universiteiten, oefeningen toegevoegd door leerkrachten zelf ...

Met deze oefeningen maak je als leerkracht eigen oefenreeksen aan die je elektronisch kan aanbieden via het leerplatform van je school. Bovendien is er een koppeling ontwikkeld tussen het platform van USolv-IT en de platformen Smartschool en eloV.

Als leerkracht kun je eigen oefeningen toevoegen en op die manier uitwisselen met collega's binnen en buiten de scholengemeenschap. Als je met tientallen leerkrachten elk één oefening toevoegt, beschikt iedereen op die manier over tientallen extra oefeningen.

Gebruik

USolv-IT biedt een specifieke omgeving voor leerkrachten aan. Binnen deze interface kan de leerkracht snel vragen terugvinden over een onderwerp dat bv. net in de les werd behandeld. Deze vragen worden gecombineerd tot een oefenreeks die een leerkracht eenvoudig aan de leerlingen kan aanbieden. Bovendien kan de leerkracht de resultaten van de leerlingen opvolgen. Dit biedt ruimte om zowel individueel als klassikaal te remediëren.

Kosten

Als school is het mogelijk om een schoollidmaatschap af te sluiten. Hierdoor krijgen maximaal 20 leerkrachten van de school een individuele login waarmee hij/zij toegang krijgt tot de interface USolv-IT Leerkracht. Een schoollidmaatschap is geldig tot 30 november van het volgende schooljaar en bedraagt € 100.

Naast deze formule, kan iedere leerkracht individueel aansluiten bij de gebruikersgroep USolv-IT Leerkracht en betaalt hier jaarlijks een lidmaatschapsbijdrage van € 50 voor.

Voor leerlingen is en blijft USolv-IT gratis.
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Dorine
Snyders
13-01-2018 12:08

Even erbij vermelden dat indien je dit op langere termijn (langer dan 2 weken) wil gebruiken, je wel moet betalen. 

Beantwoord 0
13-01-2018 12:08
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerFysicaWiskunde
Info
Website
Gepubliceerd: 28-09-2012
Feedback
(1)
9 keer favoriet
1 reactie
7089 bezoekers
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...) Elektronische leeromgeving
Trefwoorden
geogebraijkingstoetsoefenenoefeningenoefenplatformolympiadeplatformproblem solvingtest jezelfUSolv-ITwiskundezelftest
Projecten
Functie
Leerkracht (docent)
Leerling (student)
ICT-coördinator (pedagogisch)
ICT-eindtermen
  1. Oefenen
  2. Zelfstandig leren
Uitgever
Vlaamse Wiskunde Olympiade
www.vwo.be
056 24 62 06
Taal
Nederlands
Onderwijssysteem
Vlaams
Toegevoegd door
Christophe Smet
Laatste aanpassing
Bart De Freyne 12.02.2018

Ontdek ook