Havenlink : Digitale lesmodule over werken in de Rotterdamse haven

Er zijn weinig beroepen die niet in de haven te vinden zijn. Van kapitein tot milieuadviseur en van fysiotherapeut tot schade-expert: in de haven zijn alle beroepssectoren vertegenwoordigd.

Het lesprogramma Havenlink brengt alle beroepen in de haven in beeld. Op www.havenlink.nl onderzoeken leerlingen welke beroepen hen aanspreken. De lesmodule bevat vier kant-en-klare lessen die inhoudelijk aansluiten bij aardrijkskunde (les 1) en loopbaanoriëntatie.

De lessen zijn gericht op leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Er is een aparte versie voor vmbo/mavo en voor havo/vwo. De module bevat veel filmpjes en fotomateriaal en leidt de leerling stap voor stap langs de verschillende onderdelen.

De module is goed te combineren met een excursie naar de haven of een gastles van een medewerker in de klas.

Robieke Podium
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerHandel - Kantoor - VerkoopBurgerschap - MaatschappijleerTechniek (technologische opv.)Aardrijkskunde
Info
Website
Bijgewerkt: 15-10-2012
Nummer: 38018
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite …) Informatieve site
Trefwoorden
beroepsoriëntatiedigitaaldigitale lesmodulehavenlinkhorizonverruimingloopbaanbegeleidingonderwijsloopbaanbegeleidingprofielkeuzesectorkeuzesensibiliserenvideowerken in de Rotterdamse havenzelfconceptverhelderingdigitaal bord