Planeet zee : Onderzoeksproject over de oceanen en opdrachten over Darwin

Foto Toegevoegd door evy copejans op 05.10.2007
Website

Jongeren met zeebenen gezocht voor deelname aan de derde editie van Planeet zee, een wetenschapsproject over de oceanen.

Zeewetenschappers stellen hun onderzoek van de oceanen voor op www.planeetzee.org, een e-learning platform met 21 lesmodules over de zee, vol interessante en leuke weetjes, opdrachten, videoclips en animaties.

Ter gelegenheid van het Darwinjaar werd een nieuwe lesmodule met opdrachten over Darwin en de stamboom van het leven toegevoegd. Charles Darwin zeilde in 1831 als jonge natuurwetenschapper de wereld rond met het Brits marineschip, de H.M.S. Beagle. Deze avontuurlijke tocht vormde de aanzet tot de ontwikkeling van de evolutietheorie die de enorme diversiteit van het leven op aarde kon helpen verklaren en ons een betere kijk heeft gegeven op hoe we het gevarieerde planten- en dierenrijk op een logische wijze kunnen classificeren en ordenen.

Planeet zee daagt klassen uit om ook in levende lijve aan boord van de Zeeleeuw het ruime sop te verkennen. Grijp de kans om aan te tonen dat jouw klas klaar is om in te schepen voor een echte expeditie op de Noordzee en schrijf in voor de wedstrijd. Dit kan vanaf 21 september 2009.

Meer info via evy.copejans@vliz.be of info@planeetzee.org


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
AardrijkskundeBiologiePAV - MAVO - GASV - ASPV
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
biodiversiteite-learningevolutietheorieexpeditiegolfklimaatveranderingkustmilieueducatienavigerenoceaanonderzoekonderzoeksprojectontziltingPlaneet Zeeplaneetzeeplankton zandscheepvaartstrandtsunamivisserijwaterkwaliteitwindenergiewindmolenzeezeetransportzeezoogdier