ClamWin : Antivirus

ClamWin is een open bron programma dat een Windows-PC tegen virussen kan beschermen. Het is de Windows versie van ClamAV. Soms worden vragen gesteld bij de noodzaak van een antivirusprogramma met open broncode. Het is echter zo dat openbaar bekende encryptie algoritmen (dit zijn de berekeningen om gegevens onverstaanbaar te maken) de sterkste zijn: je stelt je open voor alle mogelijke pogingen tot het breken van de sleutels. Een open bron antivirus biedt hetzelfde voordeel: elke virusdeskundige, dus niet enkel de specialisten in dienst van een antivirus leverancier, kan bijdragen aan het succes van de software.

Wat doet ClamWin? Clamwin scant op verzoek je computer. Dat kan handmatig of automatisch op een vooraf bepaalde tijd.

  • Het programma zorgt voor een automatische update van de viruslijst, zo goed als onmiddellijk na het ontdekken van een nieuw virus of een nieuwe variant.
  • Het programma wordt opgenomen in de context menu (rechtermuisknop) van MSVerkenner.
  • ClamWin bezit een add in voor MSOutlook
Wat vind je niet in ClamWin? Wat ClamWin niet doet is je PC real-time (dus constant) scannen. Hierdoor wordt je computer niet vertraagd (een nadeel waardoor vele gebruikers hun antivirusprogramma desactiveren), maar preventief beschermd tegen virussen ben je niet. Je merkt het pas achteraf als je PC besmet is.
Lies Van Laere
Leerkracht, ICT-coördinator

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Website
Bijgewerkt: 02-04-2009
Categorie
Site met software
Trefwoorden
anti-virusantispamantivirusantivirusprogrammabeveiligingClamWinspamspywareveilig computergebruikvirusvrije softwareveilig online