Games voor het onderwijs

VillaElektra

VillaElektra bestaat uit een computersimulatie over de onderdelen in de meterkast en een educatieve game over elektriciteit in huis. De leerling doorloopt eerst de simulatie. Bij het spel gaat de leerling in de kamers van de villa opdrachten uitvoeren.

EcoVilla

Duurzaamheid staat bij de game EcoVilla centraal. De leerling maakt van een normale woning een zeer energiezuinige woning. Daarbij kom je de meest voorkomende technieken om te besparen op je gas, water en elektriciteit tegen. Door geld te verdienen met de quiz gaan leerlingen actief op zoek naar informatie over deze technieken.

Power

In de game Power worden schakelschema's op illustratieve wijze gesimuleerd. De leerling doorloopt 12 levels waarbij hij/zij schakelschema's moet aansluiten. Hierbij komen verschillende soorten schakelschema's aan bod, zoals serieschakeling, parallelschakeling en combinatieschakeling. Daarnaast krijgt de leerling uitleg over onder meer stroom (ampère) en spanning (volt). 

Pixel

Pixel is een game over het mengen van de primaire kleuren van licht. Met de kleuren rood, groen en blauw zijn alle kleuren van het licht te maken. In deze game mengt de leerling de primaire kleuren handmatig, en maakt zo 10 verschillende kleuren. 

Kris Robberechts
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
Plastische opvoeding - TekenenBouw - ArchitectuurElektriciteit - ElektronicaFysica
Info
Website
Gepubliceerd: 28-01-2013
Nummer: 39971