Lerenprimair : Leerrendement van kinderen verbeteren

LerenPrimair is opgezet om zoveel mogelijk mensen te informeren, activeren en verbinden om kinderen zo goed en waardevol mogelijk te laten leren.

De initiatiefnemers van deze (Nederlandse) site willen ouders en leerkrachten (nog) meer betrokken krijgen bij het leren van kinderen en ze verder helpen hierbij. Niet alleen op school, maar ook thuis is ouderparticipatie en bezig zijn met leren belangrijk.

De praktijk wijst uit dat wanneer ouders hun kinderen thuis stimuleren in hun dagelijkse ontwikkeling, dit leidt tot betere schoolresultaten en vorming van sterke en zelfstandige individuen. Dit prikkelen, stimuleren en uitdagen kan in het dagelijks leven op allerlei leuke en simpele manieren toegepast worden, door elke ouder.

Ook voor scholen is hier een belangrijke taak weggelegd. Leerkrachten kunnen in de klas meer aandacht besteden aan het 'hoe' van het leren, in plaats van zich voornamelijk te richten op kennisoverdracht.

LerenPrimair helpt ouders en scholen met vragen over leren en alles wat daarmee samenhangt via de website, social media, advies, het organiseren van en aanwezig zijn op inhoudelijke/thematische ouderavonden enz.

Lionel Marrocco
Student (lerarenopleiding)

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Website
Gepubliceerd: 19-03-2013
Nummer: 40756
Categorie
Informatieve site Bedrijfssite (commercieel educ. aanbod)
Trefwoorden
basisonderwijsbegeleidenbegeleidingdidactiekleerrendementlerenlerenprimairpedagogie