Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Sedert 1810 bewaart het Koninklijk Museum een uitgelezen verzameling schilderijen, beelden en tekeningen van de 14de tot de 20ste eeuw. Deze verzameling is representatief voor de artistieke productie en de smaak van liefhebbers in Antwerpen, België en de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden vanaf de 15de eeuw. Er is o.m. werk van Massijs, Rubens, Ensor, Wouters, Van der Weyden, Memling, Fouquet, da Messina, Rubens, Van Dyck, Frans Hals, Modigliani, Delvaux.

Op deze site vind je algemene informatie (uren en prijzen, bereikbaarheid, museumwinkel en bibliotheek), een kalender van geplande en lopende tentoonstellingen, een overzicht van de collectie (met telkens voorbeelden van schilderijen met commentaar), aankondiging van activiteiten, ateliers, lessen, publicaties, rondleidingen en lezingen en info over de vriendenkring van het museum.

Dirk Rommens
Leerkracht, ICT-coördinator

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Muzische vormingBeeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernPlastische opvoeding - TekenenGeschiedenis - ArcheologieMens en maatschappijMaatschappijoriëntatie
Info
Website
Gepubliceerd: 24-04-2010
Categorie
Informatieve site Non-profit (museum organisatie ...)
Trefwoorden
kmskaKoninklijk Museum voor Schone Kunstenkunstmuseum