Online tentoonstelling : Met een kodak aan het Ijzerfront

Jean Pecher (1894 - 1973) was een telg van een vooraanstaande, liberale familie van welgestelde handelaars uit Antwerpen. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak, was hij korporaal bij de mitrailleurs van het zevende Linieregiment, bij de wapenstilstand was hij sergeant. Hij vocht gedurende de ganse oorlog aan het IJzerfront.

Vier jaar lang schreef hij zijn ouders geregeld brieven en kaarten om hen op de hoogte te houden van zijn wedervaren. Van die oorlogsbriefwisseling vonden we 600 stuks terug. Jean Pecher was amateur-fotograaf. Met zijn kodak nam hij foto's van alle oorlogssituaties waarin hij terecht kwam. Hij fotografeerde het oorlogsleed en het dagelijkse frontleven.
Deze collectie van ruim 250 foto's, die samen met zijn volledige oorlogscorrespondentie door zijn dochter, Antoinette barones Pecher aan het Liberaal Archief werd geschonken, toont op die manier een uniek beeld van de Groote Oorlog.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
Geschiedenis - ArcheologieLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)PAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Website
Gepubliceerd: 17-05-2013
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
fotoarchieffrontijzerfrontJean PecherliberaalarchiefMet een kodak aan het Ijzerfrontonline tentoonstellingsoldaattentoonstellingWOI