Consumer Classroom : Consumentenbewustzijn verhogen

logo
Bron

Consumer Classroom is een Europese educatieve portaalsite over consumenteneducatie die zich naar leerlingen en leerkrachten richt. Het omvat een uitgebreide verzameling van educatief lesmateriaal en specifieke applicaties, waarmee leerkrachten heel eenvoudig lessen kunnen maken en delen met de klas of collega's. Zij kunnen op die manier het thema duurzame en bewuste consumptie integreren in hun vakgebied.

Consumenteneducatie verschaft inzichten die noodzakelijk zijn om burgers aan te zetten tot verantwoord en intelligent consumeren.

Wat?

Het betreft een communitywebsite met educatief materiaal uit heel de EU en interactieve en coöperatieve tools om 12-18-jarigen te voorzien van praktische consumentenvaardigheden.

Doel?

Het stimuleren van consumenteneducatie in het middelbaar onderwijs. De ambitie van Consumer Classroom is om de betrouwbare stem van online consumenteneducatie te worden teneinde het bewustzijn van tieners te verbeteren, zodat onze toekomstige consumenten sterker staan op zowel nationaal als Europees niveau.

Hoe?

Het platform stelt leerkrachten van het middelbaar onderwijs ertoe in staat om snel en eenvoudig didactisch materiaal te verzamelen over consumenteneducatie en deze te bewerken tot een les. Ze kunnen deze lessen dan via de website delen met hun leerlingen en/of collega’s. Op die manier kunnen leerkrachten uit heel Europa elkaar helpen in het vinden van adequaat lesmateriaal. Zo besparen ze niet enkel veel tijd, maar leren ze ook veel van elkaars werk en ervaringen.

Wie?

Consumer Classroom werd ontwikkeld in samenwerking met leerkrachten, rekening houdend met hun behoeften en feedback. De talloze thema's voor consumenteneducatie kunnen worden behandeld bij bijna alle traditionele vakken. Leerkrachten zijn dus beslist het meest geschikt voor het geven van consumenteneducatie en om te helpen bij het onderwijzen van de consumenten van morgen. Het educatief materiaal werd bovendien grondig gescreend en is bijgevolg van een hoogstaand niveau.

Jij kan helpen om van Consumer Classroom een succes te maken door de website te promoten en zo te zorgen dat het zo veel mogelijk belanghebbenden bereikt. Het project wordt er alleen maar beter op bij meer gebruikers en alleen zo zal het doel van dit project bereikt worden, namelijk het verhogen van consumentenbewustzijn bij onze jongeren.

Registreer je gratis op de site.
Voor meer informatie kan je terecht bij Gil Gram (010 47 85 60).

De site is beschikbaar in alle Europese talen.

Consumer Classroom
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan