Lesassist : Rekenen en Engels oefenen

Via deze website kan je oefenen voor rekenen en Engels.

De oefeningen voor rekenen werden uitgewerkt volgens de methode van uitgeverij Deviant Startrekenen. Van vier domeinen (getallen, verhoudingen, meten, verbanden) werd telkens een rekentoets gemaakt, die ieder zestig rekenopdrachten bevat waaruit er telkens twintig willekeurig en automatisch worden geselecteerd.

De Engelse leesoefeningen zijn op niveau A2 / B1. Leerlingen lezen een tekst of ze kunnen de tekst ter ondersteuning ook laten voorlezen op verschillende snelheden. Daarna beantwoorden ze een aantal vragen over de inhoud van de tekst. Per onderwerp zijn de oefeningen in moeilijkheid oplopend.

Zowel bij de rekentoetsen als de taaltoetsen zijn na afronding van de betreffende toets waarderingen beschikbaar in de vorm van een uit te printen rapport. Leerlingen kunnen ook zien welke oefeningen ze juist of fout hadden.

H.J. van Tongeren
Leerkracht, ICT-coördinator

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad b
bso 2e graad
tso 3e graad
buso
EngelsWiskunde
Info
Website
Gepubliceerd: 26-11-2013
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
aftrekkenassenstelselbegrijpend lezenbreukendelendiagramEngelsgewichtgrafiekkansberekeninglesassistmachtsverheffingmeetkundemethode van Deviantonline oefenenoppervlakteoptellenpatroonplattegrondprocenttemperatuurverhoudingvermenigvuldigentalen