Démocratie ou barbarie : Franstalige website over herinneringseducatie

De pedagogische coördinatiedienst Démocratie ou barbarie (DOB) werd in 1994 opgericht naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog en de opmars van extreemrechts. De dienst behoort tot het Directoraat-generaal onderwijs en wetenschappelijk onderzoek van de Franse Gemeenschap.

DOB wil leerkrachten en leerlingen gevoelig maken voor burgerzin en democratie en persoonlijke reflectie bij jongeren tot stand brengen via campagnes en projecten in scholen rond thema’s als racisme, terrorisme, extreemrechts, mensenrechten en herinneringseducatie (bijvoorbeeld over de Tweede Wereldoorlog, de oorlogen in Rwanda, het Midden-Oosten, enz.).

DOB stelt zijn pedagogische expertise ter beschikking van bepaalde musea of bepaalde stichtingen of verenigingen. De dienst ondersteunt een netwerk van leerkrachten over het gehele Franstalige secundaire onderwijs die fungeren als tussenpersoon tussen DOB en de leerlingen en scholen.

DOB biedt gratis pedagogisch materiaal aan voor leerkrachten en organiseert tevens vormingsdagen voor de leerkrachten-tussenpersonen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
Geschiedenis - ArcheologiePolitieke en sociale wet. - MaatschappijleerFransPAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Website
Gepubliceerd: 13-08-2013
Categorie
Non-profit (museum organisatie ...)
Trefwoorden
CLILCLIL Fransdemocratiedémocratie ou barbariedemocratieoubarbariedemocratieoubarbarie.cfwbEuropese UnieextreemrechtsFranstalige websitegelijkheidherinneringseducatienoord-zuidterrorismevredetalen