Getuigen : Website met getuigenissen en publicaties over de Holocaust

Bij het maken van deze website werden tweeënveertig getuigenissen van overlevenden uit concentratie- en uitroeiingskampen opgenomen. Deze pagina heeft tot doel getuigenissen en publicaties waarin zij verwerkt zijn toegankelijk te maken voor een ruimer publiek.

Getuigen.be kan onbeperkt aangevuld worden met nieuwe getuigenissen. Welke getuigenissen? Enkel reeds gepubliceerde getuigenissen van Belgische of in België wonende gevangenen en gedeporteerden gedurende de Tweede Wereldoorlog worden opgenomen.

Opname van een getuigenis betekent geen uitspraak over de waarde of de waarheid ervan. Wensen van getuigen, nabestaanden of uitgevers worden onmiddellijk ingelost. De getuigenissen worden gegroepeerd in Breendonk, Mechelen, andere kampen en bij derden. Telkens wordt een algemeen overzicht opgemaakt waarin een namenlijst van de auteurs en een verkleinde weergave van het titelblad van het boek, brochure of persoon het opzoeken vergemakkelijken.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
Geschiedenis - ArcheologiePAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Website
Gepubliceerd: 21-08-2013
Nummer: 43578
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
BreendonkCLILCLIL DuitsCLIL FransconcentratiekampdeportatiegetuigegetuigengetuigenisHolocaustjodenhaatjodenvervolgingjoodMechelenmensenrechtennazismepublicatieShoahWOIItalen

Ontdek ook