Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis : Website militair museum in Brussel

In het Legermuseum kunnen bezoekers terecht voor alles wat te maken heeft met het leger en de krijgsgeschiedenis, gaande van militair materiaal en kunstwerken tot een overzicht van de nationale en internationale conflicten van de afgelopen honderd jaar.

Het museum beschikt over een educatieve dienst, die de link tussen de collecties en het publiek vormt. Geleide bezoeken (bijvoorbeeld in schoolverband) kunnen bij de educatieve dienst worden gereserveerd. De dienst werkt pedagogische mappen uit voor leerkrachten, zodat die een bezoek aan het museum met hun leerlingen beter kunnen voorbereiden en ook zelf kunnen gidsen. Deze mappen bevatten achtergrondinformatie bij de bezienswaardigheden in elke zaal en een vragenlijst die de leerlingen tijdens het bezoek kunnen invullen.

Af en toe worden er ook leerkrachtendagen in het museum georganiseerd of vindt er met de medewerking van het Instituut voor Veteranen een treffen tussen oorlogsgetuigen en leerlingen plaats. Twee keer per jaar geeft de educatieve dienst een nieuwsbrief voor leerkrachten over een specifiek thema uit. Daarnaast organiseert de dienst ook museumspelen voor kinderen en familiespelen voor gezinnen met kinderen die het museum op een actieve en ludieke manier willen bezoeken. Bovendien beschikt het Legermuseum over een documentatiecentrum dat voor het publiek toegankelijk is en met name voor leerkrachten (en leerlingen) interessant kan zijn om achtergrondinformatie of beeldmateriaal te vinden.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Geschiedenis - ArcheologiePAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Website
Gepubliceerd: 27-08-2013
Nummer: 43621
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...) Non-profit (museum organisatie ...)
Trefwoorden
Brusselklm-mraKoninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedeniskrijgsmachtlegerlegermuseummilitair museumoorlogoorlogsverledenschool- of studiereissoldaatstrijderwapen