Kortrijk Bezet 14-18 : Digitaal dossier

Leerkrachten, gidsen en heemkundigen die willen aandacht besteden aan lokale geschiedenis, aan het aanscherpen van de onderzoekscompetenties, die leerlingen of publiek in contact willen brengen met primaire en secundaire bronnen, beschikken met deze website over een digitaal dossier onder de naam Kortrijk Bezet 14-18.

Bij de uitwerking zijn wij vertrokken vanuit het verhaal van vijf historische Kortrijkse personages en een Duitser. Vanuit hun getuigenissen – die je rechtstreeks kan beluisteren - belichten we verschillende facetten van het leven in de bezette stad. Rond elk personage zijn onderzoeksopdrachten opgesteld met telkens drie thema’s, in verschillende moeilijkheidsgraad. De opdrachten kunnen als groepswerk aangepakt worden binnen de les of daarbuiten. Of je kan er gewoon veel inspiratie uit opdoen.

Je vindt er ook een digitaal archief met primaire en secundaire bronnen, een overzichtelijke tijdslijn (België / Kortrijk tijdens WO I), een synthese van wat er gebeurde in Kortrijk tijdens WO I, beeldmateriaal en dergelijke.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e graad
kso 3e graad
tso 3e graad
Geschiedenis - ArcheologiePAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Website
Gepubliceerd: 07-10-2013
Nummer: 44700
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
audiobrondigitaal dossiergeluidsfragmentgetuigenisGroote oorlogKortrijk Bezet 14-18lijden, ziekte, doodoorlog en Vredeprimairesecundairewereldoorlog IWOI