Planeet Zee : Kijk eens door een andere bril

Logo Toegevoegd door Vlaams Instituut voor de Zee op 04.11.2013
Website

Op deze website vinden leerkrachten en jongeren uit het secundair onderwijs verschillende lesmodules rond het hedendaags onderzoek van kust, zeeën en de oceaan, met aansluitend opdrachten voor in de klas, informatie rond mariene beroepen en bijscholingen voor leerkrachten.

Planeet Zee wil ieder bewust maken van de enorme rijkdommen die de oceaan aan de mensheid kan bieden en hoe het toenemende gebruik van de oceaan gepaard gaat met heel wat uitdagingen.

Jaarlijks kunnen klassen deelnemen aan een competitie binnen Planeet Zee. Hiervoor ontwerpen ze een wetenschappelijk onderbouwd project voor een meer duurzame toekomst van onze kust, zee of de oceaan. De hoofdprijs is een expeditieweek aan boord van het onderzoeksschip Simon Stevin ter waarde van minstens vijfentwintigduizend euro, geschonken door VLIZ en VLOOT dab.

Inschrijven kan via de website.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e graad
Maritieme opleidingenAardrijkskundeBiologieChemieFysicaPAV - MAVO - GASV - ASPVVoedingNatuurwetenschappen
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
aquacultuurcontinentendriftduurzaamheidedokustmarienmicroplasticsmilieumilieueducatieoceaanoceaanrugoverbevissingPlaneet ZeePlaneetZeeplanktonplastiekverontreinigingverzuringvisvoedselwebzandzeezeebodemzeedieptezeelevenzeeonderzoekzeevervuilingzeevloerspreiding