Imagine Learning : Wedstrijd

Foto Toegevoegd door Margret Oberhofer op 05.11.2013
Website

Hoe zouden leerlingen in Vlaanderen het liefst Frans leren? En hoe kunnen moderne tools zoals social media, smartphones en tablets de leerlingen daarbij helpen?

Om dat te weten te komen hebben de Universiteit van Antwerpen, Université de Mons en Samsung samen de tweede Samsung Innovation Challenge gelanceerd. Een wedstrijd waarbij leerlingen uit het secundair onderwijs worden uitgedaagd om na te denken hoe moderne technologieën het leren van een taal leuker, efficiënter en misschien zelfs gemakkelijker kunnen maken.

De wedstrijd focust in de eerste plaats op jongeren tussen 13 en 18 jaar. Toch spelen ook leerkrachten een cruciale rol in dit verhaal. Zij zorgen voor de nodige aanmoediging, praktische ondersteuning, en het nodige inzicht . En dat vanaf dag één, want dat kleine duwtje in de rug kan net voldoende zijn om een creatief idee in te dienen vóór 30 januari 2015.

Doorheen het schooljaar vordert het project in drie fases, met een nationale finale op 9 mei 2015 in Brussel. De winnaar krijgt een persoonlijk verrassingspakket mee naar huis, maar de grootste beloning gaat naar de school. Die wint namelijk een klaslokaal van de toekomst ter waarde van €20.000.

Meer informatie over de wedstrijd kan u vinden op www.imaginelearning.be   Voor verdere vragen kan u steeds terecht bij Margret Oberhofer (Margret.oberhofer@uantwerpen.be)


 


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Categorie
Bedrijfssite (commercieel educ. aanbod)
Trefwoorden
Fransimagine Learninginnovatieinnovatieprojectonderwijsinnovatieprojectsamsungtechnologietechnologische innovatiewedstrijdtalen