Delpher : Zoekmachine voor historische teksten

Delpher is er voor alle personen die historisch bronnenmateriaal gebruiken. Delpher ontsluit full text miljoenen pagina’s uit kranten, boeken en tijdschriften, meer precies bevat Delpher ruim 90.000 boeken, ruim 1 miljoen kranten en ongeveer 1,5 miljoen pagina’s uit Nederlandse tijdschriften uit de 17e tot 20e eeuw.  
De komende jaren zal de omvang van het totale aanbod in Delpher bijna verdubbelen van 30 miljoen tot 50 miljoen pagina’s. Daarnaast zullen er in de loop der tijd steeds meer geavanceerde functionaliteiten worden toegevoegd, onder andere voor het zoeken, vinden en opslaan van resultaten. Er wordt ook gewerkt aan een site die geoptimaliseerd is voor gebruik op smartphones. Wensen van gebruikers en betrokken instellingen worden geïnventariseerd en waar mogelijk meegenomen in de ontwikkeling.

Delpher is ontwikkeld door de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met het Meertens-Instituut en de universiteitsbibliotheken van Amsterdam (UvA), Groningen, Leiden en Utrecht.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerGedrags- en cultuurwetenschappenGeschiedenis - ArcheologieMedia en communicatie - Sociale vaardighedenBurgerschap - MaatschappijleerNederlandsPAV - MAVO - GASV - ASPV
lerarenopleiding
volwassenenonderwijs
privésector
Info
Website
Gepubliceerd: 30-11-2013
Nummer: 45736
Categorie
Non-profit (museum, organisatie …) Zoekmachine
Trefwoorden
delpherhistorische tekstkrantkunst en cultuurliteratuurNederlandNederlandstijdschriftzoekmachinetalen