Hout vasthouden

De levenscyclus van mensen, dieren en planten is een boeiende manier om relaties te zien. We spitsen ons toe op de houtcyclus. De verschillende stappen in de wereld van hout worden samen met de leerlingen doorlopen. Hierbij komen overkoepelende thema's zoals hout, duurzaamheid en de opwarming van de aarde aan bod. Maar ook meer specifieke thema's zoals de rol van een goed bosbeheer, het productieproces van hout en dergelijke.

Doelstelling:
De leerlingen op een interactieve en motiverende wijze inzicht geven in de zeven stappen van de houtcyclus. Hierbij wordt aandacht geschonken aan de relevante en actuele thema's binnen milieueducatie, met als invalshoek: hout is een duurzame grondstof.
De opdrachten en inhoud werden zodanig gekozen dat ze aansluiten op de eindtermen van de derde graad basisonderwijs en kunnen toegepast worden op de lesthema's wereldoriëntatie, rekenen, computerklas en taal.

Nele Van der Elst
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
NederlandsWiskundeWetenschappen en techniekICT
Info
Website
Gepubliceerd: 24-01-2014
Categorie
Informatieve site Non-profit (museum organisatie ...)
Trefwoorden
bosbeheerduurzaamheidhorizonverruiminghouthout vasthoudenhoutcycluslesideeopdrachtopwarming van de aardesensibiliserenzelfconceptverhelderingtalen

Ontdek ook