De Taalsector : Het platform voor de taalprofessionals

De Taalsector is het platform voor de taalprofessionals. Op de website houden we de taalprofessionals op de hoogte van de actualiteit en de ontwikkelingen in de verschillende segmenten van de taalsector.

Onder taalprofessionals verstaan we iedereen die professioneel met taal bezig is en zijn brood verdient met een taal- of taalgerelateerd beroep: vertalers, tolken, taaldocenten, copywriters, taal- en spraaktechnologen, geletterdheidswerkers, makers van taalleermiddelen, aanbieders van taalopleidingen en taalstages, specialisten in zakelijke en technische communicatie, specialisten in lezen en schrijven, spelling, taalverwerving, taalonderwijs en meertaligheid, makers van taalbeleid, van taaltoetsen, en dan vergeten we nog de terminologen, de lexicografen, de dialectologen, de ondertitelaars en de audiobeschrijvers en verder iedereen die professioneel toegepast taalkundig is - kundig in de toepassing van de talen - enz. enz. 

Dries Debackere
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
hbo5
lerarenopleiding
hogeschool
universiteit
basiseducatie
secundair volwassenenonderwijs
privésector
Niet vakgebonden
Info
Website
Gepubliceerd: 08-02-2014
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
alfabetiseringberoepengeletterdheidmeertaligheidnieuwsontwikkelingen in de taalsectorplatformspellingtaalbeheersingtaalbeleidtaalkundetaalnieuwstaalonderwijstaalontwikkelingtaalopleidingtaalprofessionalTaalsectortaalstagetaaltechnologietaaltoetstaaltrainingtaalverwervingvreemdetaalverwervingtalen