Museum Nationale Bank van België

Toegevoegd door Victor De Guide op 02.04.2014
Website

Het museum van de Nationale Bank is enig in zijn soort in België. Het is de plaats waar je een duidelijk overzicht krijgt over de taken van de centrale bank en een overzicht van de geschiedenis van de betaalmiddelen.

De Nationale Bank maakt deel uit van het Eurosysteem, wat de Europese Centrale Bank en de centrale banken van de eurolanden omvat. De belangrijkste taken zijn zorgen voor stabiele prijzen en toezicht houden op de financiële instellingen.

Geld bestaat al lang maar niet altijd zoals we het nu kennen. Het museum toont enkele verrassende voorwerpen die ooit geld waren en overloopt de geschiedenis van geld.

Het museum besteedt veel aandacht aan het didactische aspect door gratis rondleidingen op maat voor alle onderwijsniveaus. De combinatie van oud en nieuw met de modernste technieken, multimedia en games maken van het bezoek een unieke belevenis.

  • ...

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 2e, 3e graad
Mens en maatschappij
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerHandel - Kantoor - VerkoopGeschiedenis - ArcheologiePAV - MAVO - GASV - ASPV
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
bankbeleggenBelgiëBelgische frankECBeconomieeuroeurobiljetEuropageldinflatieinformatiekoopkrachtmonetair beleidmuseumNationale Banknbbmuseumontwerpen biljettenprudentieel toezichtruilmiddelveiligheidskenmerken