Op de wegen van de grote oorlog : Virtuele tentoonstelling

De Eerste Wereldoorlog staat in het collectieve geheugen gegrift als een stellingen- en loopgravenoorlog. Deze oorlog werd echter ook gekenmerkt door een groot aantal verplaatsingen van manschappen. Militairen verplaatsen zich tussen het front en hinterland, wat leidt tot bewegingen van de burgers. Uit heel het Britse Rijk kwamen soldaten aan om te vechten. Tegelijkertijd verlieten Chinese arbeiders Azië voor Europa. Ten slotte waren er ook verplaatsingen na de oorlog, van families of gewezen soldaten die zich kwamen bezinnen op de begraafplaatsen en herdenkingsmonumenten. 

Deze virtuele tentoonstelling werd gerealiseerd in het kader van het grensoverschrijdend project Interreg IVA Herdenking van de Grote Oorlog. Zij heeft een gevolg aan de tentoonstellingscyclus Vier wegen naar de Grote Oorlog. De musea In Flanders Fields, Musée départemental de Flandre, Historial de la Grande Guerre, Caverne du Dragon-Musée du Chemin des Dames en de departementen van Pas-de-Calais en Noord-Frankrijk waren partners bij de creatie van deze tentoonstelling. Zij nodigen u dan ook uit om deze te komen ontdekken!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
Geschiedenis - ArcheologiePAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Website
Gepubliceerd: 23-05-2014
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...) Informatieve site
Trefwoorden
1418 herdachtarbeiderburgerCLILCLIL DuitsCLIL EngelsCLIL FransfrontherdenkenherinnerenherinneringseducatielesmateriaalloopgravenOp de wegen van de grote oorlogsoldaattoerismevirtuele tentoonstellingvirtueletentoonstelling.1418herdachtWOItalen