Malmberg : Educatieve programma's

Malmberg biedt heel wat leermaterialen aan. Naast tijdschriften en methodes ontwikkelen ze ook een reeks computerprogramma's. Een aantal computerprogramma's sluiten aan bij de methode die Malmberg ontwikkelen. Maar er zijn ook programma's die hier volledig los van staan. Een greep uit het aanbod:

  • Letterpret: Letterpret is een computerprogramma ter voorbereiding op het aanvankelijk lezen en taal. Het kan gebruikt worden voorafgaand aan iedere methode voor aanvankelijk lezen en taal.
  • Een wereld van verschil: Met deze topografie-cd-rom kan je zelf kaarten van Nederland, Europa en de wereld samenstellen en afdrukken. Je kan selecties maken van de landen, plaatsen, wateren en overige namen die je de kinderen wil aanleren of die je wil toetsen.
  • Maatwerk rekenen: Elk deel van het remediërende pakket Maatwerk rekenen bestaat uit een map met werkbladen en een computerprogramma. Dit computerprogramma bevat aansprekende oefeningen voor de kinderen. De leerstof is georganiseerd per onderwerp en wordt in kleine stappen aangeboden. Het computerprogramma ondersteunt de leerkracht optimaal, dankzij de automatische resultatenverwerking van oefeningen en toetsen.
  • Spelling: Kinderen kunnen zelfstandig oefenen met het computerprogramma Spelling. De resultaten worden automatisch geregistreerd en geanalyseerd. De juiste vervolgoefeningen worden automatisch klaargezet. Dit bespaart de leerkracht voorbereidings- en nakijkwerk. De oefeningen zijn leuk en worden in een speelse en uitdagende omgeving aangeboden.
Lies Van Laere
Leerkracht, ICT-coördinator

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
NederlandsMens en maatschappijWetenschappen en techniekWiskundige initiatie
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
NederlandsWiskundeMens en maatschappijWetenschappen en techniek
Info
Website
Bijgewerkt: 25-08-2010
Nummer: 4919
Categorie
Bedrijfssite (commercieel educ. aanbod)
Trefwoorden
aanvankelijkcomputerprogrammaeducatieve programma'sICTlezenMalmbergremediërenspellingtopografieuitgeverijverkeertalen