Gezonde voeding : Start2eat for Kids

De website van Start2eat bevat gezonde recepten voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Ouders kunnen op de website terecht voor alle recepten (klik op voedingsplan en kies daar voor kinderrecepten). Hierin staan gezonde ontbijten, tussendoortjes, middagmalen en avondmalen volledig uitgelegd. Je vindt er meteen ook recepten, de benodigde ingrediënten en boodschappenlijstjes. Er wordt ook aangegeven waar de kinderen kunnen helpen.

Voor scholen kan een pakket aangevraagd worden waarin de recepten voor een volledige schoolweek staan, met daar bovenop ook nog een overzicht van educatieve websites. Hiermee wordt de school op weg geholpen om een gezondheidsbeleid op te starten. Het pakket Start2eat for Kids is gratis en vooral gericht op 10-12 jarige kinderen. De ingeschreven klassen kunnen hun project indienen en hiermee een wokkok op school winnen. Zij moeten het project Start2eat for Kids dan kaderen in andere lessen en ook proberen de ouders te betrekken, zodat er thuis ook gezond wordt gegeten. Alle info is te vinden op de homepage van de website.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Wetenschappen en techniek
Info
Website
Bijgewerkt: 11-02-2009
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
eetgewoonteetengezonde voedinggezondheidgezondheidsbeleidmijnflandriareceptsportStart2eatvermagerenvoedingvoedingsdriehoekvoedingsgewoontevoedsel