De tweede feministische golf in Vlaanderen

Op deze site van het Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vind je achter­­grondinformatie, tijdsdocumenten en video­getui­ge­nissen over de feministische organisaties die in de jaren 1970 actief waren en over de onderwerpen die ze op de agenda zetten.

De homepagina presenteert de vijf onderdelen van de website: de tweede golf als beweging, en dan de thema's werk, gezin, seksualiteit en stereotypen. Voor elk thema is er een inleidende tekst die de visie van de organisaties van de tweede golf kadert.

Daarna volgt een pagina met tijdsdocumenten, in pdf-formaat. Het zijn scans van brochures en artikels uit de jaren 1970 die als bron kunnen worden besproken. Op de pagina Getuigenissen staan video­fragmenten, waarin protagonisten uit die tweede golf terugblikken op acties en eisen van toen.

Tot slot is er informatie over de situatie vandaag en suggesties voor verdere discussie. Een hele reeks foto's en affiches vullen de geschreven informatie aan en laten toe ook te werken rond beeldmateriaal als historische bron.

Meer duiding bij het project en een pdf met interessante literatuur en links is te vinden op de homepagina onder de knop Meer over dit initiatief.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
Geschiedenis - ArcheologiePolitieke en sociale wet. - MaatschappijleerWijsbegeerte en moraalwetenschappen
volwassenenonderwijs
Info
Website
Gepubliceerd: 02-09-2014
Nummer: 49307
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...) Informatieve site
Trefwoorden
feminismefeministische golfgendergelijkheidgeschiedenis van Belgiëgezinlichaamseksualiteitsociale bewegingstereotypeVlaanderenvrouwenvrouwenrechtenwerk