eDiv : Onlineopleiding over de antidiscriminatiewetgeving

De bedrijfswereld voelt een groeiende nood aan informatie over diversiteitsbeleid en Antidiscriminatiewetgeving. Het Interfederaal Gelijkekansencentrum besloot een online opleiding te ontwikkelen om hieraan tegemoet te komen, mede omdat online cursussen ondertussen goed ingeburgerd zijn in de bedrijfswereld.

De online opleiding is specifiek voor HR- en Team managers en vertegenwoordigers van werknemers. Ze concentreert zich op situaties in de arbeidssfeer, dus niet voor goederen en diensten.

Als gebruiker doorloop je best eerst de module wetgeving. Deze bestaat uit drie hoofdstukken (Gaat het om een bescherm criterium? Enz), die voor een basisopleiding wetgeving zorgen. Je verwerft het begrippenkader, dat nodig is voor het begrijpen van de 120 concrete situaties. Bij het lezen van de situaties evolueer je naar een expertenrol en kan je eigen “good practices” insturen. Zo kan de site blijven groeien met de meest prangende vragen uit de verschillende sectoren.

De bibliotheek bevat uitlegfiches en links, zodat je snel informatie kunt raadplegen.

Arnoud Pieterse
Leerkracht, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Website
Gepubliceerd: 26-08-2014
Nummer: 50023
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...) Informatieve site Elektronische leeromgeving
Trefwoorden
antidiscriminatiewetgevingdiscriminatiediversiteitdiversiteit op de werkvloereDivgelijke kansengelijke kansenbeleidonlineopleidingpersoneelsbeleidwetgeving