Xperimania : Van moleculen tot materialen

Heb je je ooit wel eens verbaasd over de materialen om je heen? Xperimania heeft tot doel Europese leerkrachten en leerlingen te helpen de eigenschappen van materialen te bestuderen, en enig begrip te krijgen voor de processen rondom het maken van materialen die gebruikt worden in alledaagse voorwerpen als mp3-spelers, tennisrackets, sportschoenen, speelgoed, kleding, cosmetica, petflessen en wasmiddelen.

Het doel van dit project is leerlingen en hun leerkrachten helpen de brede verscheidenheid aan toepassingen van de petrochemie te begrijpen en hoe deze relatief nieuwe en fascinerende wetenschap bijdraagt aan de evolutie van veel dagelijkse artikelen.

Door middel van aantrekkelijke pedagogische activiteiten is Xperimania een mooie kans om met je klas materialen te verkennen en experimenten op te zetten op gebieden die daar iets mee te maken hebben. Op de website vind je suggesties voor experimenten, lesmateriaal en leermiddelen, nieuwsartikelen en regelmatige online chatsessies met deskundigen.

Lies Van Laere
Leerkracht, ICT-coördinator

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a
aso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e graad
ChemieFysica
Info
Website
Bijgewerkt: 18-02-2010
Nummer: 5108
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite …)
Trefwoorden
CLILCLIL DuitsCLIL EngelsCLIL FransexperimaniaexperimentlaboratoriummateriaalmateriaalstudiemoleculepetrochemieproductieproefjeXperimaniatalen