Web We Want : Handleiding voor jongeren en leerkrachten

Voor vele jongeren in het begin van deze 21e eeuw zijn persoonlijkheid, sociale interactie en activiteiten online even belangrijk als hun leven in de echte, fysieke wereld. Leerkrachten moeten zich hiervan bewust zijn en jongeren helpen om maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden die online technologieën en sociale media bieden om sleutelcompetenties te ontwikkelen – en, belangrijker nog, kritische en verantwoordelijke burgers te worden.

Dit was precies het doel van The Web We Want, dat op Safer Internet Day in februari 2013 werd gelanceerd door het the Insafe-netwerk*. Het boek, dat werd gemaakt door jongeren voor jongeren, wil inzicht bieden in rechten en plichten en wil jongeren aanzetten om na te denken over het gedrag van hun leeftijdsgenoten.

Net zoals het Web We Want werd ontwikkeld door jongeren voor jongeren, werden de lessen in het Web We Want handboek voor opvoeders ontwikkeld door leerkrachten voor leerkrachten in heel Europa en daarbuiten. In de lesplannen vinden leerkrachten ideeën en activiteiten die jongeren stimuleren om creatieve en kritische reflectievaardigheden te ontwikkelen die essentieel zijn voor een succesvol leven in de wereld van morgen.

Alle lesplannen zijn afgestemd op het Europese e-Competentiekader, dat ICT-gerelateerde competenties identificeert en beschrijft volgens de principes van het Europese Kwalificatiekader en de achterliggende methodologische keuzes ervan verduidelijkt. 

Hans De Four
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Info
Website
Gepubliceerd: 07-04-2015
Nummer: 54283

Ontdek ook