SIG : Sterk in grenzen verleggen

Sig vzw bevordert de levenskwaliteit van personen met functioneringsproblemen en hun omgeving via inclusie en integratie.

Sig vindt het belangrijk de expertise en competentie te verhogen van hulpverleners die beroepsmatig werken aan de inclusie, integratie en revalidatie van mensen met functioneringsproblemen. Om hieraan tegemoet te komen organiseert Sig onder andere studiedagen, workshops, bijscholingscyclussen, intervisiewerkgroepen en symposia voor professionele hulpverleners uit de gezondheids-, welzijns- en onderwijssector. Verder verspreidt Sig het vaktijdschrift Signaal, geeft educatief materiaal uit en stelt gespecialiseerde informatie en documentatie ter beschikking. Tot slot stimuleert en coördineert Sig praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.

Sig wil ook de maatschappij informeren hoe ze kan omgaan met personen met functioneringsproblemen en zo veel mogelijk mensen sensibiliseren voor de inclusie- en integratiegedachte. Om dat doel te bereiken, organiseert Sig onder andere infomiddagen en -avonden, cursussen, debatten en ontmoetingsmomenten. Sig ontwikkelt ook zelf projecten, publiceert boeken, brochures en video’s, beheert een documentatiedienst en verspreidt een elektronische nieuwsbrief.

Tanja Maes
Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner, …

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Website
Bijgewerkt: 19-05-2009
Onderwijsbehoefte
Leerstoornissen
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
beperkingfunctioneringsprobleemhandicapinclusieintegratiemindervalidenSIGsig-netleerzorg