Ondernemende school : Met UNIZO ondernemingszin stimuleren

Reeds op de schoolbanken herken je kinderen die méér initiatief nemen dan leeftijdsgenoten, die buiten de lijntjes kleuren, die kansen zien en grijpen. Dat is ondernemingszin pur sang.

Om aan die competenties de nodige zuurstof te geven, is het belangrijk dat jongeren reeds vroeg gestimuleerd worden. De UNIZO Stichting Onderwijs & ondernemen biedt programma’s en acties aan om ondernemingszin en ondernemerschap aan te wakkeren.

Eén van de acties om ondernemingszin en ondernemerschap te stimuleren, is
de Leeronderneming in het secundair en in het hoger onderwijs. Dit zijn bedrijfjes, opgericht en
beheerd door studenten op de school met een sterke toets zelfstandig ondernemerschap.

Naast de Leeronderneming biedt de Stichting Onderwijs & Ondernemen verschillende pedagogische werkvormen en programma’s aan.

Voor het basisonderwijs heeft zij de Koffer vol Ondernemingszin uitgewerkt en laat zij via de Studiekiosk de leerlingen kennismaken met alle mogelijke technische en beroepsopleidingen. Leerlingen van de derde graad basisonderwijs en het secundair onderwijs nemen tijdens de Onderwijsvakmansroute een kijkje achter de schermen van een bedrijf en maken op de werkvloer kennis met verschillende technische en technologische beroepen.

Voor leerkrachten en leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs zijn er kant-en-klare lespakketten uitgewerkt.

In het hoger onderwijs volgen laatstejaarsstudenten Whizzcamp, een exclusieve vijfdaagse bootcamp, waar experts hen begeleiden bij hun persoonlijke competentietraject.

De UNIZO Stichting Onderwijs & Ondernemen ondersteunt leerkrachten en docenten aan de hand van een op maat uitgebouwde begeleiding en pedagogisch ontwikkeld lesmateriaal. Specifiek organiseert zij de Masterclass: tijdens deze training brengen leraars, docenten of studenten lerarenopleiding hun eigen ondernemende competenties in kaart en werken ze manieren uit om in de klaspraktijk talenten van leerlingen te stimuleren.

Christine Van Bever
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Mens en maatschappij
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerHandel - Kantoor - VerkoopPAV - MAVO - GASV - ASPV
lerarenopleiding
Info
Website
Bijgewerkt: 18-03-2014
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
bedrijfberoepondernemende schoolondernemendeschoolondernemerschapondernemingszinonderwijsloopbaanbegeleidingStichting Onderwijs en ondernementechniekUNIZOzaakzelfstandigzelfstandig ondernemerschap