De Stap: Leerwinkel Oost-Vlaanderen


De Stap is een breed partnerschap van de Gentse CLB's - verenigd in de vzw TOPunt - met financiële steun van Stad Gent, VDAB Oost-Vlaanderen, Syntra Midden-Vlaanderen, OCMW Gent, de Europese Commissie en de Vlaamse Overheid.

Info over #LevensLangLeren 
De Krook -2de verdieping

De Stap maakt je gratis wegwijs in alle mogelijkheden van #LevensLangLeren  volwasseneneducatie in Oost-Vlaanderen. Misschien wil je tijdens je loopbaan  een bijscholing volgen? Wil je een diploma secundair onderwijs behalen omdat je dit in het verleden niet behaald hebt? Misschien wil je je heroriënteren op de arbeidsmarkt en is hiervoor een opleiding noodzakelijk ? Of ben je op zoek naar persoonlijke ontplooiing? Je kan met al deze vragen terecht bij De Stap - Leerwinkel Oost-Vlaanderen. Bij vragen van leerlingen, ouders, studenten, volwassenen en professionelen over basis-, secundair en hoger onderwijs reikt De Stap handige tools aan en verwijst gericht door. naar het CLB of CLB-onthaal in De Krook en naar de adviesdiensten in het hoger onderwijs.

Word Wijs! 
Klein Raamhof 8 - 9000 Gent

Tussen 17 en 25 jaar?
Toch nog je diploma secundair onderwijs behalen?
Gratis informatie en/of coaching nodig?

Word Wijs! biedt ongekwalificeerde jongeren tussen 17 en 25 jaar die wonen, werken of studeren in Gent – gratis en op vrijwillige basis – informatie en coaching bij het kiezen, studeren en behalen van een kwalificatie of een diploma secundair onderwijs met als doel hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Vorming en werkmiddelen over LevensLangLeren

  • De Stap als lerend netwerk en expert LLL - leerloopbaanbegeleiding onderwijs, vorming en opleiding.
  • De Stap- Leerwinkel ontwikkelt de brochure De wijze stap. #LevensLangLeren . Oost-Vlaanderen.
  • De Stap ondersteunt professionelen via de website, de nieuwsbrief, vormingen en presentaties over volwasseneneducatie,/LLL.
  • De Stap neemt deel aan initiatieven van partners onderwijs, arbeidsmarkt, welzijn, Integratie en Inburgering, cultuur, justitie : werkoverleg, workshops, beurzen, evenementen …

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook