Touch2Learn : Mobiele technologie in het hoger onderwijs

Dat leerlingen/studenten hun tablet en smartphone meenemen naar de les, had je vast al gemerkt. Zijn er echter manieren om die toestellen didactisch productief te maken? Kunnen we ze inzetten als versnellers van het onderwijsproces in plaats van vertragers?

Touch2learn biedt antwoorden op deze vragen.

Een multidisciplinair team van de Associatie KULeuven onderzocht wat het potentieel is van mobiele technologie voor het (hoger) onderwijs.
De didactische mogelijkheden blijken divers: van de verhoging van interactie, over breed evalueren, tot krachtig differentiëren. Tablets en smartphones bieden vaak unieke oplossingen. Er zijn echter ook drempels en valkuilen: de inzet van technologie mist zijn doel als het grotere didactische kader onvoldoende krachtig is. Zeker als je technologie enkel gebruikt om het te gebruiken in plaats van je onderwijspraktijk te verbeteren. Bovendien moet je technische en infrastructurele horden nemen. En ook je collega’s motiveren om gebruik te maken van het potentieel van mobiele technologie.

Carolien Frijns
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
lerarenopleiding
hogeschool
universiteit
Niet vakgebonden
Info
Website
Gepubliceerd: 23-09-2015
Nummer: 58818
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
appsbrainstormendidactische werkvormendifferentiërendigitale competentieevaluerenhoger onderwijsICT-integratieinteractieve werkvormmobiele technologieplannenrapporterenreflecterensamenwerkenSmartphonetaakgericht onderwijstabletTouch2LearnTPACK

Ontdek ook