EHZBo : Ziek maar niet schoolziek

logo

Heel wat kinderen zijn ernstig ziek. Een van de problemen waar ze mee te maken krijgen, is dat ze niet of niet volledig mee kunnen draaien in het reguliere onderwijs.

Die kinderen zijn dan wel ziek, maar niet schoolziek. Integendeel! school vormt voor hen een verbinding met het algemene, dagelijkse leven, en geeft ze vaak de kans om even los te komen van hun beperkingen. De afleiding van school blijkt vaak een positieve invloed te hebben op het genezingsproces.

Er bestaan aardig wat voorzieningen om het onderwijs voor zieke kinderen mogelijk te maken, maar ouders en leerkrachten die hier nog geen ervaring mee hebben, kost het veel tijd en moeite te ontdekken wat voor hen van toepassing is.

De ehbzo-koffer (voor eerste hulp bij zieke kinderen in het onderwijs) is een nieuw hulpmiddel vol informatie, praktische richtlijnen en lessuggesties.

Verder bevat deze website een forum waarop leerkrachten, ouders en zieke kinderen hun ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen, en een aantal tips en regels als eerste handreikingen voor wie de ehbzo-koffer nog niet in zijn bezit heeft.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Tanja Maes
Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner, …