Oudernet : Opvoedingstips en ouderweetjes op het web

OudersNet.be is dé Vlaamse portaalsite voor ouderschap en opvoeding. De site heeft drie grote onderdelen: magazine, databank kinder- en jeugdopvang en een interactief gedeelte met Faq, vraagbaken en een forum.

Het magazinegedeelte bestaat uit een twintigtal rubrieken onderverdeeld in twee hoofdrubrieken: levensfases en thema's. De auteurs zijn personen en organisaties die iets met betrekking tot opvoeding en/of ouderschap aan een ruimer publiek mee te delen hebben. Hun artikels eindigen altijd met een link naar een website en een e-mailadres van de auteur voor verdere contactname.

Het magazine wordt geleid door een tiental organisaties, met ervaring en kennis over hun deelrubriek, die samen de redactieraad vormen.

In de databank kunnen aanbieders van kinderopvang en -oppas, speelpleinen en -tuinen, jeugdhulp, pleegzorg, enz... hun aanbod kenbaar maken. Speciaal is de ruilopvang waarbij (groot) ouders onder elkaar en met gesloten beurs kinderopvang kunnen ruilen.

In het interactief gedeelte worden alle mogelijk vragen in verband met ouderschap en opvoeding waarop een deugdelijk antwoord op het internet te vinden is, verzameld. Een vraag die nog niet gesteld (of gevonden) is, kan overgemaakt worden aan een aantal gerenommeerde specialisten. Ook de wijsheid en het gezond verstand van ervaringsrijke ouders krijgen de nodige aandacht. Ouders kunnen elkaar vinden op het forum.

www.OudersNet.be is een not-for-profit initiatief en werkt als een social community. Iedereen kan meewerken. Het lidmaatschap is kosteloos. Om Het.Ouder.Net draaiende te houden worden giften, subsidies en een beperkt aantal advertenties aanvaard.

 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Media en communicatie - Sociale vaardighedenPsychologie en pedagogie
Info
Website
Bijgewerkt: 13-09-2012
Nummer: 5960
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
babybabysitgeboortegedraggroeijeugdhulpjeugdrechtjongvolwassenkindkindertijdkleuterkleutertijdlagere schoolleeftijdonderwijsontwikkelingopvoedingopvoedingstipsouderoudernetouderschapoudersnetpeuterpeutertijdpuberpuberteit