Europarl : 28 in 1 - Actieve lessen over de EU

28 in 1 is nieuw educatief materiaal dat bestemd is voor de derde graad van het secundair onderwijs. Het is modulair opgebouwd, met kant-en-klare presentaties en actieve werkvormen die de leerlingen rechtstreeks betrekken bij de Europese democratie. Dit pakket wil leerlingen een basisbegrip geven hoe de Europese Unie en het Europees Parlement werken. Actieve werkvormen, simulatieoefeningen, actieve spelen over de EU, internetoefeningen vormen de ingrediënten voor je lessen.

Module 1 behandelt de algemene context van de Europese Unie aan de hand van drie interactieve spelen over de geschiedenis van de Europese Unie, de lidstaten en de bevoegdheden van de EU.

Module 2 : aan de hand van een actieve simulatieoefening komen het Europese besluitvormingsproces aan bod, de verschillende EU-instellingen en een aantal actuele thema's (gezondheid, vluchtelingen in Europa, klimaatopwarming, online privacy,...)

Module 3 gaat dieper in op Europees burgerschap. Via verschillende internetoefeningen leren de leerlingen over de Europese verkiezingen en leren ze hoe hun stem te laten horen en waar informatie op te zoeken.

Module 4 is een opdracht voor de leerlingen. Hier wordt een korte, samenvattende video aangeboden en worden leerlingen uitgenodigd hun vragen te stellen aan de Belgische Europarlementsleden.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e graad
kso 3e graad
tso 3e graad
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerGeschiedenis - ArcheologieLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Politieke en sociale wet. - MaatschappijleerNederlandsFransAardrijkskundePAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Website
Gepubliceerd: 04-02-2016
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
28 in 1Actieve lessen over de EUactuaactualiteitburgersburgerzinCLILCLIL FransdemocratieEUEuropaeuroparlEuropees burgerschapEuropees parlementEuropese UnieEuropese verkiezingenklimaatlidstaatpolitiekprivacyverkiezingvluchtelingtalen

Ontdek ook