The Volunteers, Americans join World War One : Lespakket

Op woensdag 2 maart 2016 werd in Flanders House in New York City het nieuwe curriculum The Volunteers: Americans join World War One, 1914-1919 gelanceerd. Met de steun van de Algemeen Afvaardiging van de Vlaamse Regering in New York (AAVR NY) ontwikkelde AFS Intercultural Programs een Secondary School Educational Curriculum, een lessencurriculum voor middelbare scholieren over de Groote Oorlog en meer bepaald de Amerikaanse inspanningen in de oorlog.

De geschiedenis van AFS is nauw verbonden met de Eerste Wereldoorlog. Kort na het uitbreken van de Groote Oorlog, bood een groep van vijftien Amerikanen zich vrijwillig aan als ambulanciers voor het American Hospital in Parijs. Op deze manier hielpen zij de geallieerde troepen. Deze vrijwilligers noemden hun medische, mobiele eenheid American Field Service. Naar het einde van de oorlog toe was AFS uitgegroeid tot een groep met meer dan 2.500 vrijwillige ambulanciers (waaronder Walt Disney en Ernest Hemingway).

Op deze site vind je tweeëntwintig lesvoorbereidingen over zes verschillende deelonderwerpen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
Geschiedenis - ArcheologieEngelsPAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Website
Gepubliceerd: 04-04-2016
Nummer: 64734
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
AFSAmericans join World War IAmerikanenErnest HemmingwaygeallieerdeGroote OorloglespakketThe VolunteersthevolunteersVerenigde StatenvrijwilligerWalt DisneyWOItalen