E-Validiv: Meertalige digitale leeromgeving


E-Validiv is een meertalige digitale leeromgeving en neemt leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar mee op ontdekking in diverse thema’s uit het leergebied wereldoriëntatie. Hierbij doorlopen de leerlingen zelfstandig de verschillende onderdelen, terwijl hun leerproces aangestuurd wordt vanuit de digitale leeromgeving.

Een van de grootste troeven van E-Validiv is het meertalige aanbod. De inhoud van de thema’s is beschikbaar in zeven verschillende talen, namelijk in het Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Pools, Spaans en Turks. Een leerling krijgt altijd toegang tot twee talen, namelijk Nederlands en een andere taal. De andere taal kan vastgelegd worden op basis van de talige achtergrond of de voorkeur van de leerling.

Leerlingen die hun thuistaal ter beschikking hebben in E-Validiv kunnen zo hun thuistaal actief inzetten in hun leerproces, terwijl het Nederlands de instructietaal blijft. Op die manier kunnen zij hun thuistaal aanwenden als een opstap om zowel het Nederlands beter onder de knie te krijgen als een sterker begrip te ontwikkelen van nieuwe leerinhouden. Tezelfdertijd krijgen Nederlandstalige leerlingen en leerlingen die hun thuistaal niet ter beschikking hebben de kans om op een aangename en leerrijke manier in contact te komen met vreemde talen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner, …