EU in de wereld

Logo Toegevoegd door Europahuis Ryckevelde op 03.10.2016
Website

Deze site geeft een overzicht van de positie van de Europese Unie in de wereld. Vanzelfsprekend komt het buitenlands beleid van de EU aan bod, maar daarnaast krijgen ook vijf andere internationale beleidsdomeinen een plaats op de site: internationale veiligheid, internationale handel, internationale samenwerking, noodhulp, en uitbreiding. Op de site staat beknopte en meer uitgebreide informatie, met telkens links naar betrouwbare websites. Je kiest als docent zelf hoe ver de studenten zich verdiepen in de thematiek.

Leerkrachten kunnen deze site gebruiken om aan leerlingen te tonen hoe de EU in de wereld aanwezig is. Je kan er als leerkracht voor kiezen om één thema te behandelen, bv. handel, ontwikkelingssamenwerking of uitbreiding van de EU. De site bevat 3 verschillende vormen van oefeningen waaruit je ook kan kiezen: een quiz over moeilijke woorden, een debat of online zoekopdrachten.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 3e graad
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerPolitieke en Sociale Wet. - Maatschappijleer
Hogeschool
Universiteit
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
diplomatieE.U. in de wereldEUeuindewereldEuropaEuropese Unieinternationale betrekkingeninternationale samenwerkingwereld