EU in de wereld

logo
Bron

Deze site geeft een overzicht van de positie van de Europese Unie in de wereld. Vanzelfsprekend komt het buitenlands beleid van de EU aan bod, maar daarnaast krijgen ook vijf andere internationale beleidsdomeinen een plaats op de site: internationale veiligheid, internationale handel, internationale samenwerking, noodhulp, en uitbreiding. Op de site staat beknopte en meer uitgebreide informatie, met telkens links naar betrouwbare websites. Je kiest als docent zelf hoe ver de studenten zich verdiepen in de thematiek.

Leerkrachten kunnen deze site gebruiken om aan leerlingen te tonen hoe de EU in de wereld aanwezig is. Je kan er als leerkracht voor kiezen om één thema te behandelen, bv. handel, ontwikkelingssamenwerking of uitbreiding van de EU. De site bevat 3 verschillende vormen van oefeningen waaruit je ook kan kiezen: een quiz over moeilijke woorden, een debat of online zoekopdrachten.

Europahuis Ryckevelde
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
 vakken economie - SEI - boekhouding - bedrijfsbeheer, burgerschap - maatschappijleer

hogeschool alle
 vak

universiteit alle
 vak
Info
Soort Website
Publicatie06-10-2016
Nummer 67854
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
diplomatieE.U. in de wereldEUeuindewereldEuropaEuropese Unieinternationale betrekkingeninternationale samenwerkingwereld