SOS Schulden op School

Vanuit de hedendaagse armoedeproblematiek en met in het achterhoofd dat elk kind recht heeft op gelijke onderwijskansen, zoekt SOS Schulden Op School vzw samen met de scholen naar concrete handvaten voor een ‘kostenbewust beleid’. Uit ervaring blijkt in ieder geval dat preventief omgaan met armoede en schulden belangrijk is. Enkele jaren geleden ontwikkelde SOS Schulden op School vzw bijgevolg een zeven stappentraject als hulpmiddel of leidraad voor het aanpakken van de schoolkostenproblematiek.

Het zevenstappentraject zorgt ervoor dat de problematiek eenvoudiger te benaderen wordt, door telkens op bepaalde onderdelen te focussen. Scholen die al bepaalde thema’s hebben aangepakt, kunnen werk maken van de overige thema’s. Er zit dus wel een logische volgorde in de stappen, maar scholen kunnen gerust focussen op de thema’s die zij willen behandelen.

Daarnaast bieden wij ook allerlei opleidings- en samenwerkingsmogelijkheden aan.

Hans De Four
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Website
Gepubliceerd: 09-11-2008
Categorie
Informatieve site Non-profit (museum organisatie ...)
Trefwoorden
betalingsprobleemkansarmkansarmoedekostenprobleemkostenproblematiekschuldenSchulden op SchoolschuldenopschoolsociaalsolidariteitSOS Schulden op Schoolwanbetalerwelzijnszorg