Campus 2660 internationaal : Blog internationalisering

Toegevoegd door Jeroen Lauwers op 06.05.2017
Website

Draagvlak versterken door een internationale werking: de goede praktijk van de Academie Hoboken.

De Stedelijk Academie van Hoboken zoekt al jaren actief naar manieren om haar publiek met een diverse achtergrond, leeftijd en motivatie te inspireren. Sinds enkele jaren zet de Academie succesvolle projecten op in de Marokkaanse stad Oujda. Voor leerkrachten in Hoboken betekent dit een verrijking van hun repertoire, en een beter begrip van de leefwereld van hun eigen leerlingen. Voor de kunstzinnige geesten in Oujda zijn de gezamenlijke projecten een concrete ondersteuning bij het opzetten van een professioneel aanbod op het vlak van kunsteducatie.

Door te werken rond de notie identiteit en eigenheid ontwikkelden de partners over de jaren een artistieke dialoog rond gedeelde waarden, verschillen en burgerschap. Zo wordt ook het systeemdenken van de leerlingen in beide landen gestimuleerd.

De internationale uitwisselingen waren een hefboom en een inspiratiebron om ook andere initiatieven vanuit de Academie Hoboken op te zetten, bijvoorbeeld.:

  • de oprichting van een intercultureel ensemble;
  • een taalbeleidstraject gericht op het werken met mensen die het Nederlands niet of minder machtig zijn;
  • participatie aan het Antwerpse Children's Zone project op het Kiel, met als doel om jongeren drempelverlagend in aanraking te brengen met kunsteducatie als een waardevolle vrijetijdsbesteding.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan